استاندار فارس:

فرهنگسرای بهمن بیگی میتواند مکانی برای تقویت سرمایه های اجتماعی باشد

استاندار فارس در آیین افتتاح فرهنگسرای استاد محمد بهمن بیگی با بیان اینکه به آشنایی نزدیک خود با ایلات و عشایر مفتخر است، صفا و صمیمیت و شجاعت و بلند نظری را از صفات برجسته این قشر ارزشمند برشمرد.


به گزارش پایگاه طالاع رسانی شهرداری شیراز، عنایت الله رحیمی با ابراز خرسندی از احداث این فرهنگسرا، اظهار کرد: امیدواریم راه اندازی این ساختمان منجر به فعالیت‌های با ارزش و پر محتوا و گسترش این فعالیت ها باشد.
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اهداف ساخت فرهنگسرای استاد بهمن بیگی، ترویج فرهنگ شهروندی را از برجسته ترین اهداف مذکور دانست و افزود: بی تردید ترویج فرهنگ‌شهروندی گامی موثر در جهت بهتر زیستن  خواهد بود.
دکتر رحیمی با بیان اینکه  ارتقاء سرمایه های اجتماعی و اعتماد عمومی از نیازهای امروز کشور است، عنوان کرد: فرهنگسرای بهمن بیگی میتواند مکانی برای تقویت یا تربیت سرمایه های اجتماعی باشد.
وی خاطرنشان کرد: استاد بهمن بیگی خود سرمایه فرهنگی و اجتماعی و علمی کشور  بود و امروز دانش اموختگان مکتبش سرمایه های علمی و فرهنگی و اجتماعی هستند.
نماینده عالی دولت در استان فارس حمایت از گروه های جوان و راهنمایی آنها برای آموختن پیشه ها و هنرها و فعالیت های اجتماعی را از دیگر اهداف راه اندازی چنین فرهنگسراهایی مطرح کرد و در ادامه گفت: 
غنی سازی اوقات فراغت فرزندان این شهر و منطقه، ارتقا مهارت اجتماعی آماده کردن برای زیست بهتر شهروندان نیز بی تردید مد نظر سازندگان این فرهنگسرا بوده است.
استاندار فارس همچنین اعلام کرد اداره کل فرهنگ و ارشاد و  امور کتابخانه های‌عمومی استان آماده تجهیز مهپحتوایی و همکاری با معاونت فرهنگی شهرداری برای رونق فعالیت های فرهنگسرای بهمن بیگی هستند.
رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس نیز در آیین افتتاح فرهنگسرای استاد محمد بهمن بیگی در شیراز گفت: استاد محمد بهمن بیگی در ۲۷ بهمن ۱۲۹۹ در یکی از مناطق قشقایی ایل در منطقه ای به نام چاه کاظم زاده شد.
کوروش کمالی سروستانی افزود: پدرش در سال ۱۳۰۹ به همراه ۲۰ نفر از سران معترض ایل به تهران تبعید شد و در سال ۱۳۱۰ محمد بهمن بیگی یازده ساله به همراه مادرش به پدر در تهران پیوست.
وی با بیان اینکه بهمن بیگی لیسانس خود را در سال ۱۳۲۱ در رشته حقوق از دانشگاه تهران گرفت،ادامه داد: او لایحه دفاع از موکلینش را در سال ۱۳۲۴در قالب کتاب عرف و عادت در عشایر فارس تدوین و منتشر کرد.
رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس با تاکید بر اینکه برای تبیین نقش تاثیرگذار بهمن بیگی در تحولات فرهنگی عشایر ایران باید هم ایل را شناخت و هم شرایط زمانی و مکانی تکوین چنین اندیشه بزرگی را درک کرد،گفت: در آن دوران به باور بهمن بیگی عشایر در فقر و فلاکت ،آوارگی و بی پناهی ،جهل و بی سوادی ،جنگ و ستیز گرفتار آمده بودندو حکومت مرکزی نیز شیرازه ای گسسته داشت و شیوه برخوردی جاهلانه.
وی با بیان اینکه بهمن بیگی در سال ۱۳۳۰ نخستین مدرسه عشایری را بنیان گذاشت،افزود:در سال ۱۳۳۱ برنامه آموزش و پرورش عشایری با پیگیری و پایمردی بهمن بیگی به تصویب شورای فرهنگ کشور رسید.
کمالی سروستانی بیان کرد: بهمن بیگی از سال ۱۳۱۸ که در دانشگاه تهران به تحصیل مشغول بود تا سال ۱۳۸۹ که سرای فانی را به شوق دیدار رحمان وانهاد ،دل مشغولی ۷۰ ساله تعلیم و تربیت عشایری ایران را داشت.
وی ادامه داد: نخستین بار به همت بهمن بیگی پرچم و لوای دانش عشایری بر فراز چادرهای سفید مدارس ایلی سایه گسترد، ییلاق و قشلاق نشناخت و بی وقفه کف پوش نمدین چادر ایل را سرای آموختن و آموزاندن گردانید.
رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس در ادامه گفت: اینک بر ماست که در سال ۱۳۹۹ به مناسبت صدمین سال میلاد بهمن بیگی و به یمن نیک اندیشی ها و نیک منشی های او به همراه تمام دوستدارانش گرد هم آییم و شاهد چاپ آثاری تحلیلی از زندگی و اندیشه بهمن بیگی باشیم.
وی با اشاره به افتتاح فرهنگسرای بهمن بیگی در شیراز گفت: نشست های تخصصی با عنوان عصری با بهمن بیگی به صورت ماهانه در این فرهنگسرا باید برگزار شود و همچنینی موزه، مرکز اسناد، بهمن بیگی در همین مجموعه ساماندهی شود و دختران و پسران و هنرمندان تیره ها . طوایف مختلف در کلاس ها و غرفه های فرهنگسرا گردهم آیند.
 

نظری ارسال نشده است
نام :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   برای ارسال نظر خود، دکمه ارسال را بزنید
کد امنیتی را وارد کنید



پل های ارتباطی
نشانی : شیراز، خیابان شهید پیشرو، خیابان راهنمایی، ساختمان شهرداری، طبقه 7 غربی، اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز
تلفن: 02 - 33239700 - 071
دورنما:     33239738 - 071
ایمیل:     news@eshiraz.ir
لینک های مرتبط