به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری شیراز، مهندس اسکندرپور با اشاره به ساخت بازار هنر در محور گردشگری سنگ سیاه توسط شهرداری شیراز گفت: این بازار فرصتی را برای تولیدکنندگان محصولات هنری فراهم می کند تا بتوانند به صورت مستقیم تولیدات هنری خود را به گردشگران داخلی و خارجی عرضه کنند.
وی در دیدار با هیات ارزیاب ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی افزود: برای توسعه صنایع دستی باید به بعد اقتصادی آن توجه کرد و بهره برداری از بازار هنر می تواند موجب رونق اقتصاد هنر شود.
شهردار شیراز با بیان اینکه معماری بازار هنر از معماری دوره زندیه و بازار وکیل الهام گرفته است، افزود: این بازار در آینده نزدیک با حضور مسئولان ارشد میراث فرهنگی و گردشگری افتتاح می شود.
مهندس اسکندرپور خاطرنشان کرد: شیراز در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری صاحب مکتب است و خوشحالم که فرصتی فراهم شود تا با ثبت جهانی این شهر به عنوان شهر جهانی صنایع دستی، جهانیان نیز با ظرفیت های عظیم هنری شیراز آشنا شوند.
- مسئولیت سنگین شهرداری و شهروندان پس از کسب عنوان «شیراز، شهر جهانی صنایع دستی»
دکتر غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و عضو هیات ارزیاب ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی نیز در این دیدار گفت: شهروندان و شهرداری شیراز مسئولیت سنگینی پس از کسب عنوان شهر صنایع دستی خواهند داشت.
دکتر هیجاوی با اشاره به کاندید شدن چهار شهر از ایران برای کسب عنوان جهانی در حوزه صنایع دستی گفت: کاندید شدن شهرهای شیراز، زنجان، ملایر و قاسم آباد از ایران برای کسب عنوان جهانی در حوزه صنایع دستی نشان دهنده این است که ایرانیان می خواهند ورای موضوعات سیاسی و بین المللی، خود را به عنوان کشوری فرهنگی به جهان معرفی کنند.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی ضمن اشاره به برخی از شاخصه های ارزیابی شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی اضافه کرد: شرایط کاری، حقوق، بیمه، سلامت محیط کار، امنیت شغلی و ... از جمله شاخصه های مهم برای ارزیابی است.
- شیراز در آستانه جهانی شدن به عنوان شهر جهانی صنایع دستی قرار دارد
دکتر پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این نشست گفت: امروز شیراز در آستانه جهانی شدن به عنوان شهر جهانی صنایع دستی قرار دارد و امیدوارم هیات ارزیاب نیز به این نتیجه برسند که ظرفیت ها و قابلیت های شیراز در حد جهانی شدن است.
محمودیان اضافه کرد: با جهانی شدن شیراز به عنوان شهر صنایع دستی مسئولیت های شهرداری این کلانشهر در قبال صنایع دستی افزایش می یابد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: امیدوارم بعد از جهانی شدن شیراز به عنوان شهر صنایع دستی بتوانیم در فضای این شهر مطالباتی که از منظر هنر داریم را ببینیم.
لازم به ذکر است که بنا بر اعلام نتایج سومین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی، شیراز به عنوان «شهرملی صنایع دستی» به ثبت رسید و لوح این عنوان در دیدار شهردار شیراز با نمایندگان شورای جهانی صنایع دستی و معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به مهندس اسکندرپور اهدا شد.
همچنین در این دیدار مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس و احمد الفارسی نماینده منطقه غرب آسیای شورای جهانی صنایع دستی حضور داشتند.