به مناسبت ۷ مهرماه روز آتش نشان

آتش‌نشانی شغلی که قداست دارد

۷ مهر روزی است که به پاس رشادت‌ و از خود گذشتگی فعالان عرصه آتش‌نشانی به عنوان روز آتش‌نشان نامگذاری شده است.

روز 7 مهر 1359 پس از حمله هوایی دشمن بعثی به پالایشگاه آبادان، آتش‌نشانان منطقه و شهرهای اطراف برای مهار آتش به پالایشگاه رفتند اما در حین عملیات خاموش کردن آتش، باز هم هواپیماهای دشمن به بمباران ادامه دادند که باعث شهادت تعداد زیادی از آتش‌نشانان فداکار شد.
در سال 1379 ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتش‌نشانی کشور 7 مهر را به عنوان روز آتش‌نشان نامگذاری کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور نیز آن را تایید کرد. روز آتش‌نشان فرصتی است تا ایثار و فداکاری آتش‌نشانان دیده شود، ارج نهاد شود و با ارائه آموزش همگانی از وقوع حوادثی که به آتش سوزی منجر می‌شود نیز پیشگیری گردد.
خبرگزاری فارس به پاس خدمات نوع دوستانه و دلاورانه این ناجیان با یک آتش‌نشان شیرازی به گفت‌وگو می‌نشیند:
 ضمن تبریک روز آتش‌نشان، با معرفی خود بگویید که چند سال است در این شغل به فعالیت مشغول هستید؟
حسین قربانی، 29 ساله هستم و از سال 93 در این شغل به خدمت می‌پردازم.
چه شد که شغل آتش‌نشانی را انتخاب کردید؟
قبل از سال 93 در مجموعه شهرداری شیراز مشغول به کار بودم و با شیوه خدمات آتش‌نشانی و تیم‌های تخصصی آنها آشنا شدم و به نظرم آمد که ثواب دنیا و آخرت در نجات همنوع است و این شغل قداست دارد.
بزرگترین آتش‌سوزی که در مهار آن حضور داشتید چه سالی بود؟
 3 سال اول ورود به این شغل در ایستگاه مادر به خدمت پرداختم و در مهار حریق‌های بزرگی شرکت کردم اما راستش بزرگترین و سخت‌ترین عملیات آتش‌نشانی در هتل آسمان شیراز بود که امسال به وقوع پیوست.
مهار این آتش با چه دشواری‌هایی همراه بود؟
شدت گرما و گستردگی آتش به اندازه‌ای بود که واقعا بیش از 10 دقیقه نمیتوانست کار کرد و دچار تنگی نفس می‌شدیم. با دیدن این حادثه همان ابتدا تجسمی از پلاسکو در ذهنم آمد اما امیدوار بودم که پایان ما شبیه به آن حادثه نشود. تمامی آتش‌نشانان تلاش کردند تا ظرف 2 روز این آتش را مهار کنند و خوشبختانه موفقیت نهایی باعث شد تا لبخند شادی بر لبان من و همکارانم بشیند و خستگی و سختی را فراموش کنیم.
 در صحبت‌های شما به فعالیت تیم‌های تخصصی در آتش‌نشانی اشاره شد، چه گروه تخصصی کار دشوارتری در ارائه عملیات‌های شما دارد؟
سازمان آتش‌نشانی علاوه بر اطفاء حریق در زمان تصادفات، غرق شدن افراد، حضور جانوران وحشی و ... نیز به امدارسانی می‌پردازد و تیم‌های تخصصی غواصی آن هم با دشواری‌های خاص‌تر و بیشتری مواجه هستند. غواصی به دلیل سردی و فشار آب به اعضاء داخلی بدن فشار زیادی می‌آورد اما با برگزاری کلاس‌های تخصصی و خرید امکانات و تجهیزات در این گروه تخصصی، پیشرفت و موفقیت خوبی داشته‌ایم که مخاطرات امداد در غواصی را کاهش داده است.
 بیشترین دشواری در شغل شما چیست؟
این شغل بسیار پراسترس است و هر زمان چراغ آژِیر روشن شده و زنگ آغاز عملیات به صدا درمی‌آید در فرد استرس ایجاد می‌شود به ویژه اگر حادثه شب هنگام باشد.
پوشش بیمه برای آتش‌نشانان اولویت خاصی هم دارد؟
خیر. روند امور بیمه در زمان نیاز بسیار طولانی است و حتی در مواقعی همچون زمان ورزش‌های عصرگاهی روزانه در ایستگاه آتش‌نشانی  مانند والیبال اگر دچار حادثه شویم، بیمه به دلیل اینکه حادثه در زمین والیبال نبوده، پوشش لازم را برای درمان به عنوان حادثه ورزشی اعمال نمی‌کند.
 بهترین و بدترین خاطره شما در طول فعالیت به عنوان آتش‌نشان چیست؟
به خاطر دارم در حریق یکی از مناطق پایین شهر که به دلیل مصرف مواد مخدر یک زوج به وقوع پیوست، ساعت 5 صبح به محل آتش‌سوزی رسیدیم و متوجه شدیم که یک مادر و دختر در خانه گیر افتاده‌اند. هر چه گشتیم در میان دود نتوانستیم آنها را پیدا کنیم و پس از جستجوی فراوان مادر را پیدا کردیم اما اثری از دختربچه نبود. مادر راضی نمی‌شد که بدون دختر از خانه خارج شود اما او را بیرون آوردیم و هرچه به جستجو ادامه دادیم باز هم دخترک پیدا نشد و در نهایت پس از مدت زمان زیادی از خانه بیرون آمدیم که دخترک را در آغوش مادر دیدیدم و متوجه شدیم که همان ابتدای وقوع آتش‌سوزی همسایه‌ها دختربچه را نجات داده بودند اما در زمان ورود ما هیچکدام چیزی نگفتند تا عملیات این همه طول نکشد. به هر حال خوشحال بودیم که هر 2 جان سالم به در برده‌اند. نکته دیگر اینکه متوجه شدیم که مادر بی‌قرار، مادر واقعی دختر نبود بلکه نامادریش بود و تحت تاثیر اینهمه علاقه او قرار گرفتیم و اشک شوق ریختیم.
 رعایت چه مواردی در محل وقوع حادثه کار شما را دشوارتر می‌کند؟
راستش اینکه مردم راه را باز نمی‌کنند و با تجمع بی‌جا و ازدحام، مانع  ورود سریع تجهیزات و خودروی آتش‌نشانی می‌شوند واقعا جای بحث دارد در حالیکه باید سریع راه را باز کنند و سد راه ما نشوند.
مزاحمت‌های تلفنی برای شما چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟
 21 ایستگاه آتش‌نشانی در شیراز وجود دارد و شمار نیروهای ما برای حضور در عملیات کم است. وقتی با دادن یک آدرس اشتباه و اعلام آتش‌سوزی یا حادثه غیر واقعی ناچار شویم به یک محل برویم اگر در یک نقطه دیگر حادثه واقعی به وقوع بپیوندد واقعا فاجعه است و زمان که برای عملیات‌های ما حکم طلا را دارد از دست می‌رود.
 بیشترین عوامل وقوع آتش‌سوزی چه مواردی هستند؟
عدم رعایت ایمنی به ویژه در واحدهای تجاری، بالاترین آمار آتش‌سوزی را به خود اختصاص می‌دهد و انبار کردن کالاهای اشتعال‌زا بدون در نظر گرفتن تجهیزات آتش‌نشانی و مسیر دسترسی مناسب برای زمان وقوع حادثه احتمال حریق را به شدت افزایش می‌دهد.
 از شهروندان چه انتظاری دارید؟
اینکه در زمان شنیدن آژیر ماشین آتش‌نشانی، راه را سریع باز کنند، تجمع در محل وقوع حادثه نداشته باشند و اطلاعات عمومی خود را روز به روز در مورد افزایش ایمنی بیشتر و بیشتر کنند.

نظری ارسال نشده است
نام :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   برای ارسال نظر خود، دکمه ارسال را بزنید
کد امنیتی را وارد کنید



پل های ارتباطی
نشانی : شیراز، خیابان شهید پیشرو، خیابان راهنمایی، ساختمان شهرداری، طبقه 7 غربی، اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز
تلفن: 02 - 33239700 - 071
دورنما:     33239738 - 071
ایمیل:     news@eshiraz.ir
لینک های مرتبط