معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز:
بزرگراه خلیج فارس به یکی از زیباترین ورودی ها تبدیل می شود
یکی از مشکلاتی که از گذشته در مسیرهای شهری و برون شهری شاهدیم، تخریب زود هنگام آسفالت این معابر است که نه تنها باعث بروز مشکلات بسیاری در رفت و آمد می شود بلکه هزینه های زیادی هم روی دست شهرها می گذارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری شیراز به نقل از روزنامه خبر جنوب، حال اما برای اولین بار قرار است یکی از بزرگراههای اصلی ورودی شهر با استفاده از لایه های بتنی روکش شود و بزرگراه خلیج فارس اولین بزرگراهی لقب بگیرد که از این روش در آن استفاده می شود و در آینده تبدیل به یکی از زیباترین ورودی های شهر شود، بزرگراهی که با طولی بیش از ١٠کیلومتر قرار است عرض آن با انجام فضای سبز مناسب به بیش از ١٧۶متر افزایش یابد و این یک رکورد در میان تمام بزرگراه های شهری شیراز و حتی دیگر کلانشهرهاست؛ موضوعی که معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز نیز در بازدید از اجرای روکش بتنی بخشی از بزرگراه خلیج فارس به آن اشاره کرد و در جمع خبرنگاران گفت :با توجه به وضعیت نابهنجار آسفالت محور بزرگراه خلیج فارس، بازسازی آسفالت این مسیر در دستور کار ما قرار گرفت، در این میان با توجه به عمر کوتاه روکشهای آسفالت و تخریب سریع آن ها به دنبال راهی بودیم تا بتوانیم با استفاده از آخرین روش و تکنولوژی روز، طول عمر روکش آسفالت مسیر را افزایش دهیم و در نهایت پس از تحقیقات گسترده با توجه به شاخصههای موجود قرار شد از بتن RCC برای روکش آسفالت این محور استفاده کنیم.
مهندس حسین آرگیو با اشاره به اهمیت این محور افزود: بزرگراه خلیج فارس یکی از ورودهای اصلی شهر شیراز است که سالانه تعداد زیادی تردد از این محور صورت می گیرد و از آنجا که این محور در مجاورت فرودگاه بین المللی شهید آیت ا... دستغیب قرار گرفته و گردشگران در این مسیر تردد دارند، بنابراین بازسازی و ترمیم آسفالت و زیباسازی آن برای شهرداری حائز اهمیت است.
وی با اشاره به عرض کم این مسیر در گذشته، افزود: در ادوار مختلف و به مرور زمان دو طرف مسیر تملک شده و عرض مسیر افزایش یافته است اما همچنان مشکل خرابی آسفالت از مشکلات حاد این بلوار بوده است و این محور همواره دچار چاله و گودال های بزرگی می شد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز ادامه داد: متاسفانه در زیرسازی مسیر از ضایعات مصالح ساختمانی یا ضایعات لاستیک حتی لاستیک هواپیما استفاده شده است و همین باعث ایجاد چاله چوله ها و ناهمواری هایی است که هرساله در این محور ایجاد میشود و شهرداری شیراز هم به ناچار هزینه های زیادی را صرف لکه گیری، تراش و روکش آسفالت می کند.
مهندس آرگیو به خاکبرداری یک ونیم متری در این مسیر و تثبیت بستر خاک با زهکش و آهک اشاره کرد و گفت: بنابراین به این نتیجه رسیدیم که شهرداری با استفاده از آخرین روش ها و تکنولوژی روز دنیا که همان استفاده از روش رویه های بتنی است در بازسازی مسیر استفاده نماید.
وی افزود: استفاده از بتن به روش RCC بهترین روش در راهسازی مدرن دنیای امروز است، در این روش هزینه های اجرا کاهش می یابد و کیفیت مسیر ارتقا پیدا می کند و از آن جا که عمر بتن نسبت به آسفالت بیشتر است بنابراین دیرتر شاهد خرابی مسیر خواهیم بود.
معاون شهردار شیراز ادامه داد: در سال های گذشته قیمت قیر پایین و به وفور یافت می شد اما امروز قیمت قیر افزایش یافته و تهیه کردن آن نیز مشکل است، به همین دلیل نیز با توجه به افزایش تعداد کارخانههای سیمان و کیفیت بهتر بتن تولیدی در راهسازی، استفاده از سیمان مقرون به صرفه تر است و بازدهی بهتری نسبت به قیر نیز دارد.
۱۳۹۸/۰۵/۱۴
منبع : پایگاه اطلاع رسانی شهرداری شیراز
بازدید ها : ۷۰۰
مطالب مرتبط با این موضوع :